Faalangst

Het behalen van je rijbewijs kan ontzettend spannend zijn. Zo spannend dat je weleens vergeet je gordel om te doen of het verkeer van rechts voorrang te verlenen. Maar vrees niet! Wij helpen je om de baas te zijn over je zenuwen tijdens het afrijden en kunnen we een speciaal rijexamen aanvragen.

Faalangst Pro

Rijschool BR@FO heeft getrainde instructeurs die leerlingen met faalangst zeer goed kunnen begeleiden om bepaalde angsten te laten verdwijnen. Het is belangrijk om vanaf de eerste rijles te werken aan deze spanning, zodat je geruster het rijexamen kunt afleggen. Hier gaat wel altijd een gesprek aan vooraf om de obstakels in kaart te brengen. Hierdoor weet de instructeur wat de juiste behandelmethoden zijn om toe te passen.

Pakket 1

€1455,-

30 lesuren
1 praktijkexamen

 

Pakket 2

€1655,-

30 lesuren
1 praktijkexamen
1 TTT (tussentijdse toets)

Pakket 3

€1685,-

30 lesuren
1 praktijkexamen
1 TTT (tussentijdse toets)
Theorie pakket (examen + Boek of CD)

Symptomen van faalangst

 • Nerveus worden bij de gedachte aan het examen of bij het CBR;
 • Blokkeren wanneer een faalgedachte optreedt;
 • Gevoelens van wanhoop en ongeconcentreerdheid;
 • Onrustigheid door alle piekergedachten;
 • Soms: het hebben van een laag zelfbeeld.

Meer weten over faalangst?

Heb je een vraag over de wat wij kunnen doen aan je faalangst of wil je meer weten over rijschool BR@FO? Via onderstaand formulier kun je eenvoudig meer informatie aanvragen. Bij Rijschool BR@FO geven we zo snel mogelijk antwoord op al je vragen. 

Het faalangstexamen

Leerlingen met faalangst kunnen bij het CBR een speciaal rijexamen afleggen, ook wel het faalangst rijexamen genoemd. Met de hulp van onze instructeurs zorgen wij ervoor dat je er ook echt klaar voor bent. De examinator die het examen met je aflegt is getraind om mensen met faalangst goed te begeleiden gedurende het examen. Als de spanningen tijdens het examen toch iets te hoog oplopen, kun je tijdens het rijexamen zelfs even een time-out aanvragen en zo weer even tot rust komen. Onderweg tijdens je faalangst rijexamen in de auto kijkt de examinator of jij de volgende zaken goed beheerst:

 • Beheersing van het voertuig;
 • Kijkgedrag;
 • Verlenen voorrang;
 • In- en uitvoegen;
 • Rijden op kruispunten en rotondes;
 • Inhalen;
 • Bijzondere verrichtingen.

Een onderdeel van het examen is het zelfstandig naar een bestemming rijden via een navigatiesysteem of de opdracht om naar een bekend punt te rijden. Ook krijg je een situatie bevraging en voer je twee bijzondere verrichtingen uit.

In totaal duurt het faalangst rijexamen 80 minuten waarbij je 35 minuten op de weg zit.

Maak een afspraak

Door onderstaand formulier in te vullen kun je een afspraak maken om een opfriscursus te volgen. Wij helpen je graag verder op weg. Bij BR@FO Rijopleidingen krijg je zo snel mogelijk antwoord op al je vragen. Je kunt hier ook direct een gratis proefles aanvragen.

Ja, ik wil graag lessen

Wil je een gratis proefles?

Goed & Betrouwbaar

Wij verwelkomen je graag bij BR@FO Rijopleidingen.

N

Flexibele tijden

N

Persoonlijke aanpak

N

Gratis proefles

N

De snelle weg naar je rijbewijs

Bel direct naar: 06 41 99 50 72